Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos musztardowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywaru drobiowego 175 ml
cebule dymki 4 sztuki
oliwy z oliwek 2 łyżki
mąka 1 łyżka
musztardy 3 łyżki
sól
tłustej śmietany 5 łyżek
brandy 2 łyżki
pieprz
jabłka 2 deserowe

Przepis i sposób przygotowania na: sos musztardowy

Na patelnię wlałam oliwę z oliwek. Gdy się rozgrzała, wsypałam mąkę. Ciągle mieszając podsmażałam 2 minuty .Dodałam drobno posiekane cebulki, oraz wlałam wywar. doprowadzając do wrzenia cały czas mieszając. Na koniec dodałam jabłka,musztardę, sól oraz pieprz. Dusiłam na średnim ogniu 4 minuty.Dolałam śmietanę, wymieszałam i gotowałam na malutkim ogniu 2 minuty.Dodałam brandy i dusiłam jeszcze 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak