SOS MIGDAŁOWY

SOS MIGDAŁOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    1 dag.
  • żółtka

    2 sztuki
  • mleko

    50 ml.
  • śmietanka

    3/4 szkl.
  • migdały

    15 dag.
  • cukier puder

    5 dag.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokruszyć na bardzo drobno.
Żółtka utrzeć z migdałami i cukrem.
Śmietankę zagotować. Mąkę rozprowadzić w mleku, dodać do śmietanki, energicznie rozmieszać, tak by nie powstały grudki, zagotować. Następnie dodać do masy żółtkowej i rozmieszać. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

02.10.2012 10:24
super fajny sosik

kate.500

02.10.2012 10:13
pycha

Zoso

18.04.2012 20:02
do czego można użyć?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat