sos mięsny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    25 dag
  • cebula

    10 dag
  • mąka

    5 dag
  • tłuszcz

    5 dag
  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • Kolender

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokroić w kostkę. do tłuszczu dodać mięso i cebulę pokrojoną, podsmażyć na rumiano, wlać ¾ litra wody i udusić z dodatkiem przypraw, gdy mięso będzie miękkie, sos podprawić mąką, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
grazia1 14.04.2011 19:28
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat