Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mandarynkowy do drobiu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 5
cukier brązowy do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
skórka z cytryny 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mandarynkowy do drobiu

Mandarynki obieramy ze skórek, a następnie z błonek. Wybrany miąższ bez miksujemy z dodatkiem cukru brązowego (moje mandarynki były dość kwaśne jednak jeśli mamy słodsze okazy cukier można pominąć). Tak przygotowany sok wlewamy do odlanego wcześniej tłuszczu ze smażenia mięsa (jeśli nie mamy takiego tłuszczu dodajemy 1 łyżkę masła). Sos gotujemy kilka minut dodając jeszcze startą skórkę cytryny. Gdy sos zgęstnieje dolewamy octu balsamicznego i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.11.2012 10:02
ciekawy przepis
Grażyna13 31.10.2012 23:51
ciekawy :)
Magdalena1110 28.10.2012 20:24
jadłam tylko raz ale mi bardzo smakowało
Rafał10 27.10.2012 10:01
oooo coś nowego, coś pysznego :)
manaika 26.10.2012 21:02
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak