Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kurkowo - koperkowy Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 500 g świeże
cebula 1 szt
koperek 1/2 szk posiekany
śmietana 18 proc 3/4 szk
woda 2 szk przegotowana
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
chili Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kurkowo - koperkowy Zewy



Kurki oczyścić i podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę na maśle.
Potem dodać przyprawy, wlać wodę i dusić 20 minut.
Następnie zabielić sos śmietaną ( można dodać odrobinę mąki aby sos był gęstszy ).
Wyłączyć ogień i wsypać koperek, wymieszać.
Sos podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 09.10.2016 22:46
pyszny obiadek
Wiktoria29 09.10.2016 20:31
na pewno smaczny
Motorek 09.10.2016 18:39
pyszny sosik
Aleksandra/Olcia 09.10.2016 17:26
ale aromatyczny sosik
Marta Ryżek-Kalkowska 09.10.2016 17:23
smaczny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak