Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos korniszonowy z czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korniszony kilka szt.
czosnek marynowany kilka ząbków
czosnek świeży do smaku
majonez 1 łyżka
miód płynny do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej z suszonych pomidorów z chili

Porada

Sos pasuje do ozorków na zimno, do pieczonych mięs, do jajek na twardo oraz np. kanapek z twarogiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos korniszonowy z czosnkiem

Ogórki pokroić w mniejsze kawałki, przełożyć do elektrycznego rozdrabniacza i dodać posiekany surowy czosnek oraz czosnek marynowany. Dolać niewielką ilość zalewy z korniszonów i wszystko zmiksować na puszystą masę.
Doprawić miodem, solą i pieprzem, a na koniec połączyć z majonezem.
Wierzch polać oliwą z suszonych pomidorów z chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak