Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy zasmażany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
koperek pokrojony 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy zasmażany

Kroki postępowania

1
Masło rozpuścić na patelni, dodać koperek (świeży lub mrożony)i lekko podsmażyć. Dodać mąkę i lekko zrumienić.
Krok 1 - sos koperkowy zasmażany foto
2
Teraz dolewać śmietanę, ciągle mieszając i gotować na wolnym ogniu, aż sos będzie gładki.
Krok 2 - sos koperkowy zasmażany foto
3
Doprawić jarzynką do smaku.
Krok 3 - sos koperkowy zasmażany foto
4
Ja polewam sosem ziemniaki do obiadu.
Krok 4 - sos koperkowy zasmażany foto
5
Używać według uznania i potrzeby - do ziemniaków, makaronu, ryb, czy mięs.
Krok 5 - sos koperkowy zasmażany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 11.02.2013 10:12
Ekspreoswu sosik,ale z pewnością smaczny.
Aneta41 13.01.2013 17:58
wygląda super
RenataZ-et 12.01.2013 21:18
Bardzo lubię ten sos, ja często podaję go do kotletów mielonych :)
Magda24 27.12.2012 15:56
pyszny o tej porze roku :)
barbara11561 30.11.2012 16:19
świetny
Mysiunia 18.11.2012 08:09
musi bardzo dobrze smakować :) super wygląda:)
Mysiunia 18.11.2012 08:09
musi bardzo dobrze smakować :) super wygląda:)
caffee_tea 17.11.2012 22:41
dobre
kasiaw 17.11.2012 22:28
niezły warto spróbować
pajbek 17.11.2012 21:35
Pięknie się prezentuje ten sosik :-) w smaku jest super. Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak