Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowo-cebulowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szkl
cebula 1 duża
koper pęczek
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowo-cebulowy

Obraną cebulkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę, aby się zarumieniła. Jak cebulka jest rumiana dodajemy bulion i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie opłukany koper siekamy i dodajemy do gotującego się bulionu z cebulką. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości wody i dodajemy do gotującego się sosu, aby zagęścić. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 2 min. aby mąka straciła surowy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 25.09.2013 14:15
Przepyszny sosik
kate.500 29.12.2012 19:42
pyszny
Wafelek2601 28.11.2012 09:10
Bardzo dobry
Anna138 11.10.2012 21:45
PYSZNY SOSIK
RenataZ-et 28.09.2012 19:17
też taki robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak