Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kawowo-rumowy do ciast i deserów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum 1/4 szkl.
aromat rumowy do smaku
budyń waniliowy 1 op.
cukier waniliowy 2 op.
skórka cytrynowa do smaku
miód do smaku
mleko 1 szkl.
śmietanka słodka 1/2 szkl.
espresso 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kawowo-rumowy do ciast i deserów

Zaparzyć kawę i połączyć z rumem - osłodzić do smaku miodem i cukrem waniliowym.
Zagotować kawę z rumem, dodając nieso startej skórki cytrynowej, a w mleku rozpuścić budyń - wlać na wrzącą kawę i mieszać, aż płyn zgęstnieje.
Pozostawić do ostygnięcia, połączyć z odrobiną aromatu rumowego oraz śmietanką - dokładnie wymieszać, a następnie schłodzić.

Podawać do ciast, owocowych zapiekanek, lodów i deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak