Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jeżynowy do drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

likier jeżynowy 6 łyżek
cynamon 2 łyżeczki
pomarańcza 1 sztuka
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
jeżyny 300 gram
wino czerwone 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jeżynowy do drobiu

Na szeroką patelnię wlałam likier jeżynowy, wino oraz cynamon w proszku. Dodałam skórkę startą z pomarańczy.Wymieszałam.Doprowadziłam do wrzenia. Zmniejszyłam gaz i wlałam sok z pomarańczy, i mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodałam sok wyciśnięty ze świeżych jeżyn.Gotowałam aż sos zgęstniał. Dodałam jeżyny, ponownie całość wymieszałam i podgrzewałam.
Taki sos wspaniale komponuje się z wszelkiego rodzaju mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak