Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5
olej do smażenia
koper świeży
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mleko
mąka
ziemniaki
masło
cebula 2 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Jajeczny

Jaja ugotować na twardo.
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Przełożyć do rondla z rozgrzanym olejem. Zaszklić.
Do rondla wlać około szklankę wody. Dodać świeży, posiekany koper, pieprz, liście laurowe i kostkę rosołową. Zagotować.
W zależności od potrzeb uzupełnić wodę.
Sporządzić zawiesinę z mleka i mąki i stale mieszając wlać do rondla.
Następnie dodać jaja podzielone na cząstki.

Sos podawać z ziemniakami puree z masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.07.2013 00:18
Na pewno dobry.
patryska76 27.07.2013 23:26
Zależy co kto lubi.
SmacznaPyza 26.07.2013 19:26
sos na oleju.... i z kostką... oj, nie podoba mi się ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak