Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaj 2-3 szt
śmietany 2/3 szkl
sok cytrynowy
sól
cukier
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczny

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę oraz sok cytrynowy, sól i cukier do smaku, drobno posiekany szczypiorek i natkę, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak