Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos jabłkowy do mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
ocet winny
olej słonecznikowy

Przepis i sposób przygotowania na: sos jabłkowy do mięs

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o drobniutkich otworach.Wrzucamy do rozpuszczonej kostki rosołowej i dusimy do rozgotowania jabłek na jednolitą masę.Doprawiamy pieprzem,rozmarynem, kilkoma kroplami octu winnego i oleju słonecznikowego.Podajemy do pieczonego mięsa na zimno lub na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak