Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
masło 1/2 kostki
śmietana 30% 100 ml
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski

Na małym ogniu gotujemy wodę i na powstałej parze ubijamy żółtka, uważając aby nam się nie ścięły, następnie cały czas ubijając dodajemy masło i kolejno śmietanę, gdy nabierze odpowiedniej konsystencji sosu, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.01.2013 23:43
dobry dodatek
Ewa6274879 22.01.2013 23:07
delikatny, szybki i łatwy do wykonania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak