Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy z opieniek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 4 garści
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy z opieniek

Grzyby oczyszczamy i płukamy. Wkładamy do garnka , podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i przyprawy. Na koniec dodajemy kostkę rosołową i dusimy około 10-15 minut. Gotowy sos podajemy z ziemniakami. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 04.05.2013 20:54
może być smaczny ale ja grzybów nie jadam
IlonaAlbertos 10.01.2013 14:24
Nie wiem dlaczego, ale nie zbieram opieniek. Chyba się ich "boję". ;)
uqash24 05.11.2012 12:36
opieńki maja swój specyficzny aromat który podkreśla smak sosu grzybowego :) pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak