Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 40 dag
masło 1 łyżka
śmietana 30% 50 ml
sól
pieprz
kurkuma
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby dokładnie oczyścić (ja dałam mrożone), pokroić w kosteczkę. Wrzucić na patelnię, podlać woda, dusić około 40 minut. Dodać przyprawy i śmietankę i dusić jeszcze 10 min. Na końcu dodać masło, wymieszać. Idealny do placków ziemniaczanych.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.06.2017 14:05
pyszny sosik
paniusiaewa 28.03.2017 12:04
Lubie i polecam. Wczoraj miałam na obiad do mięska, choć podobno nie ma specjalnych wartości odżywczych, ale jakie smakowe.
Diana Rusiłowicz 15.12.2016 00:58
Uwielbiam :)
Motorek 12.12.2016 16:44
uwielbiam taki sosik
halina17 09.12.2016 17:47
Dobry sos grzybowy.
Futka 09.12.2016 12:51
Pyszny sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak