Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 250 gram
woda 500 ml
kostka rosołowa 1 szt
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
kwaśna śmietana 8 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

1. Grzyby usmażyć na tłuszczu.
2. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie.
3. Rozpuszczoną kostkę rosołową w wodzie wlać do usmażonych grzybów.
4. Mąkę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać śmietanę kwaśną oraz kilka łyżek sosu spod grzybów w celu zahartowania sosu. Wlać do grzybów z kostką rosołową. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak