Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżki
masło 25 gram
cebule dymki 4 sztuki
pieczarki 350 gram
mąka 1 łyżka
wywar drobiowy 150 ml
śmietana 18 proc 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Na patelnię wlałam oliwę z oliwek,dołożyłam masło i rozgrzałam.Wrzuciłam pokrojone cebulki dymki i cieniutko pokrojone pieczarki w plasterki.Smażyłam na średnim ogniu 3-4 minuty,aż zmiękły.Wsypałam mąkę,wymieszałam i smażyłam jeszcze 1 minutę.Dolałam bulion i doprowadziłam do wrzenia,cały czas mieszając.Po 2 minutach zmniejszyłam gaz ,dolałam śmietanę i wymieszałam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak