Sos grzybowy

Sos grzybowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścic umyć i gotować przez ok 40 min.
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Do cebuli wlewać po woli wywar z grzybów dodać kostkę rosołową, chwile pogotować dodać pokrojone grzyby.Dodać smietanę wymieszana z odrobiną mąki. Całosć zagotować, na koniec doprawicsolą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat