Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowo paprykowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2 kg
papryka czerwona 2 kg
cebula 2 kg
woda 2 szklanki
ocet 6 łyżek
cukier 8 łyżek
koncentrat pomidorowy 4 lyżki
olej 2 szklank
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowo paprykowy

Kroki postępowania

1
cebulę obieramy, podonie z papryką, wydrazamy, jak i z pieczarkami. Wszytsko kroimy w kostkę. Cebulę podduszamy na patelni.
Krok 1 - Sos grzybowo  paprykowy foto
2
Paprykę korimyw kostkę , pieczarki takze, mieszamy.
Krok 2 - Sos grzybowo  paprykowy foto
3
Dodajemy do dużego garnka wszytsko wrazz podduszoną cebulą. DOdajemy pozostałe przyprawy. Doprawiamy do smaku. Dusimy ok 30 minut. Przekładamy do sloików i odwracamy do góry dnem. NIe pasteryzujemy. Podajemy do kszy, ryb, ryżu.
Krok 3 - Sos grzybowo  paprykowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roksana1 19.09.2012 21:05
mniam:)
mic 19.09.2012 17:19
cos idealne do ziemniakow
Habibi 19.09.2012 15:26
Ooo, robię podobne przetwory, tylko ja je nazywam sałatką ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak