Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos dyniowy z curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 50 dkg
ząbki czosnku 2-3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1-2 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos dyniowy z curry

Dynię obieramy i kroimy w dużą kostkę.

Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojony czosnek podsmażamy.
Do czosnku dodajemy dynię sól,pieprz imbir curry mieszamy cały czas jeżeli trzeba to można podlać odrobiną wody.
Dynię obsmażamy ale aby jeszcze się całkiem nie rozpadła.
Taki sos można podać z ryżem albo z makaronem .

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.01.2017 22:13
Dobre danie
Róża1 17.01.2017 20:33
wczoraj robiłam ten sos , jest przepyszny :-) , polecam go gorąco :-).
Róża1 08.01.2017 22:20
fajny przepis na wykorzystanie mojej drugiej połówki dyni :-).
gusia1000 01.01.2017 01:49
Na pewno dobry.
Bernadeta1 30.12.2016 14:56
Takiego nie jadłam, inny sosik i na pewno warto spróbować
gosia56 30.12.2016 10:21
Dziękuję za miły komentarz;) ostatnio otworzyłam taką ogromną i robię rózne sosy dyniowe ;)
olkaaa 29.12.2016 20:47
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak