Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos drobiowy z fasolką i pieczrakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 450 gram
pieczarki 200 gram
fasolka szaragowa 200 gram
cebula biała 1/2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
mąka 2 łyżki
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
majeranek 2 łyżeczki
czubryca zielona 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos drobiowy z fasolką i pieczrakami

Cebulę pokroić w średnia kostkę. Zeszklić na oleju. Papryki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przesmażyć z cebulą. Pieczarki obrać i rozdrobnić w blenderze, Fasolkę umyć, osuszyć i odkroić końcówki. Przełożyć do blendera i także rozdrobnić. Razem z pieczarkami dodać do garnka i dusić do miękkości z resztą warzyw. Pomidory przełożyć do garnka lub do miski i zmiksować blednerem. Dodać przyprawy i wymieszać. Do garnka z warzywami, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Następnie wlać pomidory oraz 1/2 szklanki wody, zagotować. Zdjąć z ognia. Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Usmażyć. Łyżką cedzakowa przełożyć do sosu warzywnego i ponownie zagotować. W razie konieczności doprawić solą i gotowe, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 10.01.2014 13:14
super zrobie taki.
Rafał10 05.12.2013 16:52
Pyszne! Chodzi za mną taki sosik, oj chodzi :)
Ania321 05.12.2013 10:36
pyszne danie :)
Izabela9 05.12.2013 07:09
Ale pyszności :)
Konczi 04.12.2013 22:46
jest smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak