Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do sajgonek i spring rolls

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 3 łyżki
sos chili 1 łyżka
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do sajgonek i spring rolls

Miód połączyć z wyciśniętym czosnkiem i sosem chili - mieszać, aż składniki się zupełnie połączą.
Stopniowo dolewać sosu sojowego, stale mieszając.
Na koniec dodać olej sezamowy oraz utarty imbir i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 29.11.2012 14:53
na liście składników zabrakło (nie wiem czemu...) kilku składników: * czosnek 1 ząbek, * olej sezamowy 1 do smaku, * tarty imbir do smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak