Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 3-4 sztuki
śmietana 18 proc 250 mililitrów
majonez 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat odrobina
koperek do smaku

Porada

Świeże natki świetnie komponują się z tym sosem. Można dodawać swoje ulubione i uzyskać całkiem inny, ciekawy smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy

Czosnek należy obrać, rozgnieść, a następnie drobniutko posiekać. Posiekany zetrzeć na desce nożem razem z niewielkim dodatkiem soli. Śmietanę wymieszać z majonezem, dodać czosnek. Doprawić solą do smaku, jeśli to konieczne.
Posiekany koperek dodać do już gotowego sosu. Najlepszy smak osiągniemy, kiedy sos się przegryzie, dlatego dobrze przygotować go kilka godzin przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 11.04.2015 18:42
Smaczny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak