Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
śmietana 1 mała
majonez 1,5 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
woda 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy

Na początku zgnieć czosnek do miski lub głębokiego talerza, teraz polej to odrobineczką wody, teraz dodaj zioła prowansalskie według uznania i do tego możesz jeszcze dodać sól lub pieprz. Zamieszaj odczekaj chwilkę i dodaj małą śmietanę, teraz dodaj majonez i porządnie go rozetrzyj aby nie zostawał w jednym miejscu. Na sam koniec dodaj keczup i zamieszaj go bardzo delikatnie tak aby powstał fajny wzorek w biało czerwone kółeczka.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 25.02.2013 21:01
uwielbiam
meg1984 25.02.2013 15:45
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak