Sos chrzanowy do kielbasek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan korzeń

  • majonez

    1 łyżeczki
  • ketchup

    1 łyżek
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

korzeń chrzanu myjemy, a następnie obieramy go ze skorki. Obrany chrzan scieramy na tarce z małymi oczkami, a nastepnie odmierzamy 1 łyżkę startego chrzanu. nastepnie dodajemy do niego majonez ketchup oraz nieco pieprzu do smaku. wszystkie skladniki bardzo dokladnie ze sobą mieszamy (mozemy zrobić go wiecej ale musismy zachowac odpowiednie proporcje). Sos podajemy do kiełbasek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 09.12.2013 08:38
bardzo fajny
Monika111 22.11.2011 16:55
Lubię taki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat