Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy z czosnkiem

Na patelni rozgrzać oliwę. Zrumienić na niej cebulkę pokrojoną w kostkę. Podlać 300 ml wody, dodać kostkę rosołową i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić pod przykryciem 10 minut. Mąkę wymieszać z 50 ml zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak