Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowo-pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
cebula duża
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 2 łyżki
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowo-pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy kucharka, liść laurowy, ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - sos cebulowo-pieczarkowy foto
2
Cebulę i pieczarki obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy smalec i rumienimy na nim przygotowane pieczarki z cebulką. Podsmażone dodajemy do gotującej się wody z przyprawami i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2 - sos cebulowo-pieczarkowy foto
3
W tym czasie robimy zawiesinę z mąki i wody i zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.
Krok 3 - sos cebulowo-pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 09.12.2013 17:23
Smakowity sos,można go różnorako wykorzystać do wielu potraw,przydatny przepis,chętnie bym go zestawiła z makaronem albo kaszą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak