Sos biały zwyczajny do mięsa lub ryb

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 dkg
  • mąka

    1 dkg
  • wywar z mięsa lub ryb

    200 ml
  • śmietana

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozetrzec mąką z masłem, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryb, dodać smietanę, troszkę siekanego zielonego koperku, zagotować i polać potrawę. Używa się do potrawek białych lub ryb. zdjęcie jest tylko ilustracją

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat