Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sos biały zwyczajny do mięsa lub ryb

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
2 dkg
mąka
1 dkg
wywar z mięsa lub ryb
200 ml
śmietana
3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos biały zwyczajny do mięsa lub ryb

Rozetrzec mąką z masłem, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryb, dodać smietanę, troszkę siekanego zielonego koperku, zagotować i polać potrawę. Używa się do potrawek białych lub ryb. zdjęcie jest tylko ilustracją

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak