Sórówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt.
  • sól do smaku

  • sok z cytryny

  • oliwa

    3-4 łyżka
  • cukier do smaku

  • jabłko kwaśne

    1 szt.
  • kapusta czerwona

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić ze zwięzłych liści,poszatkować,sparzyć wrzątkiem.Wymieszać z sokiem z cytryny,aby odzyskała kolor.Cebulę pokroić w kosteczkę.Jabłka zetrzeć na grubej tarce.Składniki połączyć,wymieszać z oliwą,doprawić do smaku solą i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat