Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sórówka z czeronej kapusty i pora

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
jabłko 1/2 sztuki
olej
cebula 1 sztuka
cukier
ocet
sól
pietruszka zielona posiekana 1 łyżka
kapusta czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sórówka z czeronej kapusty i pora

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować,posolić,odstawić na 20 minut,następnie zalać wrzątkiem i gotować 2 minutki.Odcedzić i ostudzić.
Krok 1 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto
2
Marchewkę zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w kosteczkę.Przełożyć razem do jednej miski,dodać pietruszkę i starte jabłko.
Krok 2 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto
3
Do całości dodać ostygniętą kapustę,dodać olej,cukier,sól,ocet do smaku.Wszystko wymieszać.
Krok 3 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto
4
Surówkę przed podaniem schłodzić w lodówce przez około 30 minut.Fajny dodatek do frytek z rybką:)
Krok 4 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.12.2012 21:52
wygląda apetycznie
Lemon 18.11.2012 21:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak