Sórówka z czeronej kapusty i pora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • jabłko

    1/2 sztuki
  • olej

  • cebula

    1 sztuka
  • cukier

  • ocet

  • sól

  • pietruszka zielona posiekana

    1 łyżka
  • kapusta czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto
Kapustę poszatkować,posolić,odstawić na 20 minut,następnie zalać wrzątkiem i gotować 2 minutki.Odcedzić i ostudzić.
Krok 2 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto
Marchewkę zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w kosteczkę.Przełożyć razem do jednej miski,dodać pietruszkę i starte jabłko.
Krok 3 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto
Do całości dodać ostygniętą kapustę,dodać olej,cukier,sól,ocet do smaku.Wszystko wymieszać.
Krok 4 - Sórówka z czeronej kapusty i pora foto
Surówkę przed podaniem schłodzić w lodówce przez około 30 minut.Fajny dodatek do frytek z rybką:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.12.2012 21:52
wygląda apetycznie
Lemon 18.11.2012 21:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat