Sorbet jabłkowo-gruszkowy

Sorbet jabłkowo-gruszkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt.
  • gruszki

    6 szt.
  • cukier

    50 g
  • woda gazowana

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce obieramy , kroimy w mniejsze kawałki i w rzucamy do rozdrabniacza. W tym czasie do szklanki wsypujemy 50g cukru i wlewamy pół szklanki wody gazowanej . Czekamy aż się cukier rozpuści. Gdy owoce się zmiksowały dodajemy rozpuszczony cukier z wodą i jeszcze miksujemy przez kilka sekund. Przelewamy do miski i zamykamy . Wstawiamy do zamrażalnika pamiętając aby co jakiś czas zamieszać. Gdy sie zamrozi jest już gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

22.08.2015 19:31
nie robiłam jeszcze nigdy , fajny przepis :-).

Margo1

21.08.2015 16:57
Taki juz robiłam, przepyszny w smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat