sorbet arbuzowo-malinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 szkl
  • cukier puder

    do smaku
  • cukier brązowy

    do smaku
  • sok z cytryny

  • owoce

    do dekoracji
  • arbuz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny zagotowałam z dodatkiem cukru brązowego. Przetarłam przez sitko. Z arbuza wyjęłam pestki i zmiksowałam. Połączyłam z malinami, dodałam trochę soku z cytryny i dosłodziłam cukrem pudrem. Wymieszałam i zamroziłam. Przed podaniem udekorowałam owocami.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 09.01.2015 09:05
Pycha lubię takie sorbety :)
caralajna 28.08.2012 08:06
mniam
jola1508 27.08.2012 12:12
pycha
Betka 22.08.2012 08:37
genialnie się prezentuje!;)
Aleksandra15 17.08.2012 15:57
Z chęcią bym zjadła ;-)
octo 17.08.2012 14:53
slodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat