Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wołowe z udźca
15 dag -
mocno uwędzona kiełbasa
5 dag -
cebula
2 szt -
ogórek konserwowy
1 szt -
koncentrat pomidorowy
10 dag -
czosnek
6 ząbków -
cytryna
1 szt -
masło
10 dag -
kwaśna śmietana
4 łyżki -
rosół wołowy
1 kostka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
wino białe wytrawne
0,5 szklanki -
oliwki
20 szt -
ogórki
2 szt -
mięso wieprzowe
15 (np. schab)
Przepis i sposób przygotowania Solianka, czyli zupa wiejska
Podawać z ciemnym pieczywem.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się