Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solanka rosyjska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 20 dkg
szynka gotowana 10 dkg
parówki 3 szt
cebula 3 szt
ogórki kwaszone 3 szt
oliwki zielone 5 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 10 ml
cytryny 1/2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
koper świeży 1 łyżka
wywar warzywny 2 litry
kapary 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Solanka rosyjska

Mięso ugotować w wywarze , wyjąć i pokroić w paseczki .Cebulę obrać , posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać przecier pomidorowy.Ogórki obrać i pokroić w półplasterki. Parówki pokroić w plasterki , a następnie w słupki.Dodać pokrojone oliwki. Zagotować wywar , wrzucić wszystkie składniki (bez oliwek i zieleniny) Gotować 5 min. Dodać przyprawy , oliwki,i gotować jeszcze ok.5 min.
Wlać na talerz , na środku położyć 1 łyżeczkę śmietany , dodać zieloną pietruszkę i kilka małych kawałeczków obranej cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 12.09.2013 19:06
mniam ekstra
Kolorowa 11.09.2013 09:59
nie rozumiem w tym parówek tylko ale poza nimi ciekawi mnie ;)
bojur
bojur 11.09.2013 09:44
Bardzo dobra zupa. Polecam tym osobom , którzy chcą gościom podać coś nowego i zaskoczyć ich smakiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak