Solanka rosyjska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    20 dkg
  • szynka gotowana

    10 dkg
  • parówki

    3 szt
  • cebula

    3 szt
  • ogórki kwaszone

    3 szt
  • oliwki zielone

    5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    10 ml
  • cytryny

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • koper świeży

    1 łyżka
  • wywar warzywny

    2 litry
  • kapary

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować w wywarze , wyjąć i pokroić w paseczki .Cebulę obrać , posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać przecier pomidorowy.Ogórki obrać i pokroić w półplasterki. Parówki pokroić w plasterki , a następnie w słupki.Dodać pokrojone oliwki. Zagotować wywar , wrzucić wszystkie składniki (bez oliwek i zieleniny) Gotować 5 min. Dodać przyprawy , oliwki,i gotować jeszcze ok.5 min.
Wlać na talerz , na środku położyć 1 łyżeczkę śmietany , dodać zieloną pietruszkę i kilka małych kawałeczków obranej cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 12.09.2013 19:06
mniam ekstra
Kolorowa 11.09.2013 09:59
nie rozumiem w tym parówek tylko ale poza nimi ciekawi mnie ;)
bojur 11.09.2013 09:44
Bardzo dobra zupa. Polecam tym osobom , którzy chcą gościom podać coś nowego i zaskoczyć ich smakiem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat