Sola nakrapiana cytryną w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola

    1 filet
  • sól

  • pieprz

  • cytryna

    1/2 szt
  • mąka

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Solę skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na 10 min.Następnie przyprawiamy solą i pieprzem.Obtaczamy w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 16.04.2012 09:59
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat