Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola na parze w czerwonym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 70 dag
cebula biała 2 szt
papryka czerwona 2 szt
pieczarki 40 dag
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sola na parze w czerwonym sosie

Rybę nasolić, doprawić pieprzem cytrynowym i przygotować w parowarze. Równie dobrze, kiedy nie ma się parowaru można usmażyć ją na patelni. Pieczarki obrać i pokroić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę oczyścić, umyć i też pokroić. Na rozgrzany olej dać cebulę z papryką, kiedy warzywa będą już miękkie, dodać pieczarki. Smażyć wszystko razem. Usmażone warzywa wymieszać z 3/4 szklanki ketchupu. W misce układać kolejno warstwami ; ryba, sos z warzyw i ketchupu. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 01.02.2013 17:18
uwielbiam takie lekkie obiadki
Cukiereczek13 01.02.2013 16:51
uwielbiam takie dania ;)
Marcinkemp 01.02.2013 16:09
Smaczne
Rafał10 01.02.2013 15:54
mmm bardzo fajny przepis i nieziemsko zdrowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak