Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola grillowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 300 g
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/4 łyżeczki
szałwia 7-8 listków
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola grillowana

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki . Solę jeżeli jest mrożona należy odmrozić .Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Następnie polać oliwą z oliwek , posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny . Odłożyć na 20 minut do lodówki .
Krok 1 - Sola grillowana foto
2
Wyjąć wcześniej z 10 minut aby temperatura ryby była pokojowa .Przełożyć na patelnię grillową lub tradycyjnego grilla i grillować około 3 minut na jednej stronie Obłożyć dodatkowo listkami szałwii .
Krok 2 - Sola grillowana foto
3
Odwrócić i z drugiej też 3 minuty grillować .Podawać z sałatką lub z ziemniakami do obiadu .Polać sokiem z cytryny .
Krok 3 - Sola grillowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.03.2017 20:57
super rybka
Łukasz15 16.03.2017 19:20
Pysznie wygląda
Marta1986 16.03.2017 18:59
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak