Sola francuska w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola francuska

    1 płat
  • sól

    szczypta
  • mąka

    2-3 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3-5 łyżki
  • olej

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

solę opłukać i osuszyć, posolić
panierować kolejno w mące, roztrzepanym i doprawionym jajku, bułce tartej
smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat