Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z malin na zimę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z malin na zimę

Maliny myjemy, obsuszamy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na parę godzin, aż puszczą sok.

Przekładamy do garnka i zagotowujemy.

Przecedzamy przez gęste sitko, aby pozbyć się drobnych pestek.

Gorące przelewamy do wyparzonych słoików i zakręcamy.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni (jak piekarnik nagrzeje się wyłączamy) i tam zostawiamy, aż słoiki przestygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 23.09.2013 22:20
Masz piękne zdjęcia-cieszą oko:)Sok pyszny!
Babciagramolka 25.07.2013 17:02
Przydał by mi się zapasik takiego soczku ( uwielbiam maliny)
Kolorowa 25.07.2013 14:00
Ładne zdjęcie. Moja mama też zawsze pasteryzuję w piekarniku ;)
sanielcia 25.07.2013 12:25
Ciekawy pomysł z tym piekarnikiem
aisza1 25.07.2013 09:50
pyszny i zdrowy
malaczarna23 25.07.2013 09:36
uwielbiam,ale pierwszy raz słyszę o pasteryzacji w piekarniku..bardzo mnie to zaciekawiło
Mniam 25.07.2013 09:26
Zastanawiałam się nad pasteryzacją w piekarniku, jak dla mnie ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak