Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z czarnego bzu

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarny bez 2,5 kg
cukier 1 kg
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sok z czarnego bzu

Owoce czarnego bzu (muszą być bardzo dojrzałe) umyć i zasypać cukrem. Odstawic na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnie dolać wodę i zagotować. Gotować około 30 minut. Przecedzić. Sok ponownie zagotować (około 30 minut). Gorący wlewać do butelek lub słoiczków. PAsteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.11.2013 07:51
też robiłam w trym roku
ONY_za_kare 08.10.2013 10:35
pyszny zdrowy sok!
Aannkaa82 05.10.2013 17:36
Na przeziębienia super ale do smaku trzeba sie przyzwyczaić :)
Izabela9 05.10.2013 05:56
Też w tym roku narobiłam, teraz przy przeziębieniach jak znalazł do herbatki.
msmors 04.10.2013 22:24
w sam raz na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak