Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok malinowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok malinowy

Maliny wkładamy do słoja,zasypujemy 1/2 kg cukru i odstawiamy na dobę aby puściły sok.Przelewamy do garnka,doprowadzamy do zagotowania.Maliny odcedzamy przez sito,do soku wsypujemy resztę cukru i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.Gorący przelewamy do butelek,szczelnie zakręcamy.Butelki pasteryzujemy 15 minut.Wynosimy do piwnicy lub spiżarni, potem możemy nim się delektować dolewając do herbaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 06.11.2013 09:54
Poproszę butelkę pełną soku.
Noruas 05.11.2013 19:35
o! nie wiedzialam, że to takie proste ;>
Jolie 05.11.2013 19:32
herbata z takim sokiem nie ma sobie równych!
adelajda 05.11.2013 19:25
lubię taki soczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak