Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok do rozcieńczania z mięty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta 30 gałązek
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1 opakowanie
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sok do rozcieńczania z mięty

Mięte dobrze płuczemy. Następnie przekładamy ją do garnka, wlewamy litr wody, wsypujemy cukier i kwasek cytrynowy. Całość gotujemy na wolnym 15 minut (od momentu wrzenia). Sok przeczedzamy przez sitko i rozlewamy do butelek lub słoików. Przechowujemy w lodówce. Sok rozcieńczony z wodą świetnie orzeźwia w upalne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.07.2013 11:58
Dobrze mieć taki w zapasie :)
Alex_M 21.07.2013 10:50
podoba mi sie pomysl!
Olga_SK 20.07.2013 15:47
Robiłam taki w zeszłym roku. Fajnie pasuje, jako dodatek do herbaty zimą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak