Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok buraków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
czosnek 1 główka
chrzan 5 cm
sól 3 łyżki
kminek Prymat 1 łżeczka
woda 3,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Sok buraków

Kroki postępowania

1
Jarzyny obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w krążki, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko zalać zimną przegotowaną wodą z solą i kminkiem i pozostawić na 48 godzin.
Krok 1 - Sok  buraków  foto
2
Po 48 godzinach przecedzić do ciemnego szkła. Pić szklankę dziennie w dwóch porcjach.
Krok 2 - Sok  buraków  foto
3
Pozostałe jarzyny można wykorzystać jako dodatek do obiadu
Krok 3 - Sok  buraków  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.02.2015 20:23
pyszny i zdrowy soczek
Damiano
Damiano 22.02.2015 21:58
musi być smaczny taki domowy soczek
Seba 22.01.2015 16:07
smaczny i zdrowy
Margo1 08.01.2015 07:26
Ekstra sok
Kejti 27.11.2014 18:02
Samo zdrowie :-)
Wacław 25.11.2014 10:36
na pewno jest zdrowy !
Mama niejadka 23.11.2014 19:22
takiego nigdy nie piłam, fajny pomysł :)
Adam/ZUB3R 23.11.2014 18:30
dobry sok, muszę taki zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak