Soczysty schab pieczony - na kanapki

Soczysty schab pieczony - na kanapki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • czosnek

    5 ząbków
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • majeranek

  • sól

  • oliwa

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć i dokładnie osuszyć. Naciąć w kilku miejscach, robiąc w ten sposób kieszonki na czosnek. Ząbki czosnku obrać i przekroić na pół. Czosnek włożyć w kieszonki schabu. Mięso dokładnie posolić, posypać majerankiem i czosnkiem granulowanym. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny lub na noc (niekoniecznie, ja piekłam od razu). Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego z przykrywą (lub do rękawa foliowego) i piec przez 1,5 godziny w 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić i zwinąć w folię aluminiową. Podawać jako wędlinę do kanapek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

16.07.2013 21:55
raj dla podniebienia :)

joanna30

31.05.2013 14:28
Robię podobnie, jest pyszny :)

Ewa104

31.05.2013 13:34
Uwielbiam domowe wędlinki, a schab szczególnie.

gosia561

31.05.2013 12:07
najlepsze domowe do chleba

halina17

31.05.2013 11:16
Smaczny pieczony schab.

Pyszota

31.05.2013 11:12
wygląda soczyście

magdziorka6

31.05.2013 10:53
pięknie wygląda napewno pysznie smakuje-genialne mięsko

agnieszka214

31.05.2013 10:24
pyszny zachec do zjedzenia

Janina

31.05.2013 10:17
Najlepsze, bo domowe ;)

IwonaDD

31.05.2013 10:16
wow, jestem pod wrażeniem, wygląda na niesamowicie pyszny !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat