Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowe placuszki bananowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 dojrzałe
płatki owsiane 4 czubata łyżka
olej do smażenia
sok pomarańczowy
syrop z agawy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowe placuszki bananowe

Płatki owsiane miksujemy w pojemniku blendera.

Banany obieramy, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy zmiksowane płatki owsiane oraz syrop z agawy. Mieszamy dokładnie, ale krótko, gdyż zbyt długie mieszanie za bardzo rozrzedzi nam ciasto.

Na patelni rozgrzewamy około 50 ml oleju.

Nakładamy łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażymy placuszki z obu stron na rumiano. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Podajemy od razu po przygotowaniu, posypane odrobiną cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak