Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowa sałatka jajeczno-porowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
por (biała część) 1 szt
ser żółty 4 plastry
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
ziemniaki ugotowane 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowa sałatka jajeczno-porowa

Ziemniaki ugotowane w mundurkach obieramy ze skórek i kroimy w kostkę, jajka gotujemy na twardo, w tym czasie dokładnie myjemy pora i drobno siekamy,następnie wrzucamy do ziemniaków.
Gdy jajka będą wystudzone, obieramy z łupinek i kroimy w kostkę, mieszamy z resztą składników a także ze startym żółtym serem, na koniec doprawiamy, solą, pieprzem, wlewamy majonez, śmietanę, musztardę, całość dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak