Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie z Arizony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
bekon 4 plastry
zielony pomidor w occie 1 sztuka
papryczka jalapeno w zalewie 1 sztuka
posiekana kolendra 1 łyżka
fasola czarna 120 g
tortilla 1 (pszenna)
cebula czerwona 0,25 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie z Arizony

1. Pomidora, papryczkę i cebulę drobno siekamy, dodajemy kolendrę. Całość dokładnie mieszamy. Gotową salsę odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.
2. Bekon smażymy na patelni tak by był mocno brązowy i chrupiący. Odkładamy w ciepłe miejsce, wytopiony tłuszcz zachowujemy.
3. Fasolę rozdrabniamy widelcem i smażymy na tłuszczu wytopionym z bekonu.
4. Jajka smażymy tak, jak tradycyjne sadzone.
5. Na grillu lub patelni z obu stron opiekamy tortillę.
6. Tortillę układamy na talerzu. Na tortilli rozsmarowujemy smażoną fasolę, układamy plastry bekonu. Na bekonie układamy jajka. Całość dekorujemy salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.09.2013 08:53
bardzo pożywne śniadanie dla kowboja ( jajka zrobione po mistrzowsku )
Grazyna0211 26.09.2012 10:27
pyszne sycące śniadanie i te jajka usmażone wprost idealnie ścięte białko i płynne żółtko super
parysek10 11.09.2012 19:52
bardzo ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak