śniadanie mistrzów- miodowo-mleczna chałka z cynamonem i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chałka

    4 grube kromki
  • truskawki świeże

    wg znania
  • mleko

    1/2 szkalnki
  • masło

    do smażenia
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • miód płynny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chałkę pokroić na grube kromki. misce rozmącić mleko z miodem i cynamonem ( u mnie sporo bo uwielbiam ). Na patelni rozgrzać odrobinę masła na małym ogniu. Moczyć chałkę w mleku i przekładać od razu na patelnię , smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z sezonowymi owocami - mnie truskawki. Można również wzbogacić polewając słodką śmietaną.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.05.2013 14:15
jak dla mnie rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat