Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowy, kremowy sos do sałatek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18 proc 100 ml
biały ocet balsamiczny 10 ml
ocet balsamiczny 5 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowy, kremowy sos do sałatek

Dolewamy śmietanę do kubeczka. Dodajemy biały ocet balsamiczny. Całość energicznie mieszamy. Dodajemy odrobinę czerwonego octu winnego i ponownie mieszamy. Doprawiamy na koniec solą i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 06.06.2015 23:51
Super pomysł na lekki sos!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak